Anecta har agerat köprådgivare åt Miss Group vid förvärvet av PrivateVPN


Anecta har agerat finansiell och strategisk rådgivare åt Miss Group vid deras fjärde förvärv under 2022 och deras första förvärv av en VPN-leverantör

Miss Group har förvärvat den snabbast växande VPN-produkten globalt, svenska PrivateVPN. Bolaget förser över 75,000 kunder globalt med VPN-service vilket möjliggör för kunder att enkelt koppla upp sig till högsäkerhetsservrar för krypterad och säker kommunikation. Grundaren Martin Müller kommer att lämna verksamheten efter förvärvet och den dagliga verksamheten kommer att övergå till Miss Groups ledningsteam i Sverige.

Sedan 2018 har Anecta genomfört 19 transaktioner tillsammans med Miss Group, som under 2021 uppnådde sin ambitiösa tillväxtplan om proformaintäkter på 66 miljoner euro och en EBITDA-marginal om 43%. Koncernen räknar med att nå 100 miljoner euro i omsättning och EBITDA-marginal om 45% inom de kommande 12 månaderna.

Möjligheten att investera i PrivateVPN gav en unik möjlighet att förvärva den snabbast växande VPN-produkten globalt och är ett viktigt tillägg till vår växande portfölj. Tillsammans med koncernens andra licensierade säkerhetsprodukter ger detta förvärv en grund för att bygga en bredare säkerhetsproduktportfölj inom Miss Group för att stödja vår växande internationella kundbas.

– Fredrik Björklund, medgrundare och VD för Miss Group

Vi är mycket glada över att välkomna Miss Group som ny ägare av och investerare i PrivateVPN. Miss Groups investering i PrivateVPN kommer inte bara stärka organisationen utan även PrivateVPNs globala närvaro.

Med en snabbt växande marknad där behovet av säkra internetanslutningar är större än någonsin är jag övertygad om att PrivateVPN tillsammans med Miss Group kommer att kunna tillhandahålla starkare VPN-tjänster till marknaden.

– Martin Müller, grundare PrivateVPN

Miss Group grundades 2014 och är en internationell web hosting-koncern som erbjuder en rad hosting-relaterade tjänster. Vid mars 2022 har Miss Group förvärvat över 700,000 kundkonton och har anställda som arbetar från tre olika kontinenter. Miss Group är nu en leverantör av över 30 premiummärken, vilket gör Miss Group till det snabbast växande web hosting-bolaget i världen. Majoriteten av Miss Group ägs av Perwyn, en internationell Private Equity- och Growth Equity-investerare.

Anecta kommenterar

Att rådgiva Miss Group vid förvärvet av PrivateVPN har verkligen varit ett nöje. Detta är vår nittonde transaktion tillsammans med Miss Group och vi är väldigt tacksamma för det fortsatta förtroendet.
Genom att addera PrivateVPN till Miss Groups portfölj av premiummärken breddar Miss Group sitt befintliga erbjudande med säkerhetsprodukter.

-Sebastian Süllmann

Transaktionsteamet bestod av

Miss Group förvärvar PrivateVPN