Anecta har agerat rådgivare åt Miss Group på köpsidan i förvärvet av spanska ADW Europe SL


Förvärvet av ADW Europe SL är Miss Groups fjärde för i år, där Anecta har agerat strategisk och finansiell rådgivare för samtliga. Förvärvet adderar 1 400 internationella kunder till gruppen och är Miss Groups första bolt-on i Spanien som kommer att fusioneras in i Profesional Hosting, ett bolag som Miss Group förvärvade under 2019. Kombinationen av de två bolagen antas accelerera omsättnings- och EBITDA-tillväxten på den spanska marknaden.

Med ett imponerade track-record som sträcker sig över 20 år kommer ADW:s förmåga att leverera utmärkta tjänster i både Spanien och internationellt, i kombination med sin expertis om web-hosting att driva vår tillväxt i Spanien och andra marknader som en del av vår pågående internationella tillväxtresa.

Ännu en gång har Anecta lyckas med en väl genomförd cross-border transaktion tillsammans med sitt globala nätverk Translink Corporate Finance.

– Mattias Kaneteg, grundare och VD för Miss Group.

ADW har alltid haft ett tydligt fokus på kundnöjdhet och konstant utveckling. Dessa två värden var centrala för oss när alternativet att hitta en samarbetspartner kom upp, vilket vi direkt hittade i Miss Group. Vi är väldigt glada att ansluta oss till Profesional Hosting som en del av Miss Group för att utöka tjänsteerbjudandet för våra kunder.

-Adolfo Doliwa, grundare av ADW Europe SL

Transaktionsteamet bestod av Fredrik Ullberg, partner Anecta-Translink Sverige och Josep Pere Gutierrez, partner, Translink Spanien. 

Anecta kommenterar

Det har varit väldigt roligt att få arbeta med Miss Group och det spanska Translink Corporate Finance teamet i denna process som är Miss Groups andra förvärv i landet. ADW har ett välrenommerat varumärke i Spanien med en fin kundbas som går i linje med Miss Group fortsatta tillväxtresa framöver.

- Fredrik Ullberg, Partner Anecta Translink