Anecta har agerat rådgivare åt Miss Group vid förvärvet av schweiziska Webland


Det snabbväxande och internationella webbhotellbolaget Miss Group har slutfört förvärvet av ett av Schweiz ledande leverantör av webbhotell, Webland.

Grundat i Schweiz 1998 och med huvudkontor i Münchenstein är Webland en av pionjärerna på den schweiziska webbhotellmarknaden. Bolaget förvaltar 75,000 domäner och har högpresterande datacenter i Basel och Münchenstein.

Förvärvet av Webland är det femte som slutförs av Miss Group under 2021, som del av den pågående buy-and-build-strategin, och kommer att stärka omsättning- och EBITDA-tillväxten för Miss Group på den schweiziska marknaden. Anecta har agerat strategisk och finansiell rådgivare i alla Miss Groups fem förvärv under 2021.

Webland har etablerat en närvaro på den schweiziska marknaden och demonstrerat robust och avancerad teknisk erfarenhet och exemplarisk tillhandahållande av tjänster till sina kunder. Den här erfarenheten, i kombination med bolagets imponerande kommersiella prestation, gjorde det till ett attraktivt förvärv att addera till Miss Groups portfölj.

Att växa Miss Groups närvaro i Schweiz och kringliggande regioner är en nyckeldel i vår pågående internationella tillväxt och som följer lanseringen av Hostek Sverige tidigare den här månaden för att stötta våra företagskunder av webbhotell över hela Norden. Förvärvet cementerar Miss Groups position som marknadsledare i Schweiz på att tillhandahålla bäst-i-klassen webbhotell, domäner och andra webbtjänster till SME-företag över hela landet.

– Mattias Kaneteg, grundare och VD för Miss Group

Anecta kommenterar

Webland är vår sextonde framgångsrika transaktion med Miss Group och vår första i Schweiz. Vi är glada att fortsätta samarbetet med Miss Group och är stolta över att se att vårt arbete hjälper Miss Group att expandera sin närvaro till nya marknader.

Den här affären etablerar vår internationella räckvidd och vår förmåga att leda framgångsrika affärer i nära samarbete med våra schweiziska kollegor.

-Sebastian Süllmann

Transaktionsteamet bestod av

Miss Group förvärvar Webland