Anecta har agerat köprådgivare åt Miss Group vid förvärvet av Domene


Anecta har agerat finansiell och strategisk rådgivare åt Miss Group vid deras andra förvärv under 2023

Miss Group har genomfört ännu en transaktion i 2023 – norska domänföretaget Domene, som kommer att ansluta sig till Miss Groups portfölj av över 30 bolag, och komplettera dess 5 varumärken över hela Norden. Domene har över 10,000 kunder, hanterar mer än 16,000 domännamn och specialiserar sig på domänregistrering, web hosting och e-posttjänster. Förvärvet av Domene är det tjugoförsta förvärvet som Miss Group genomför med Anecta som finansiell och strategisk rådgivare.

Vi är oerhört glada över att kunna tillkännage Miss Groups andra förvärv för året så kort efter vårt första – spanska web hosting-bolaget, Sered, som anslöt till koncernen tidigare i januari. Vi är fokuserade på att accelerera vår framgångsrika buy-and-build-strategi under 2023, lägga till ambitiösa verksamheter som delar koncernens värderingar om att leverera utmärkt service till kunder, samt utöka vårt fotavtryck på attraktiva globala marknader.

– Mattias Kaneteg, Grundare och Förvärvschef på Miss Group

Vi är glada över att bli del av en grupp som delar vår passion för utmärkt service till kunder och kontinuerlig serviceförbättring. Vi är övertygade om att denna kombination ytterligare kommer att förbättra upplevelsen och erbjudandet till våra nuvarande och framtida kunder.

– Finn Krøvel, Grundare och VD för Domene

Domene är ett viktigt förvärv för Miss Group; verksamheten är väletablerad i Norge och vi är särskilt glada över att få med ännu en nordiskbaserad verksamhet i vår skara. Domenes kunder kommer att dra nytta av tillgången till Miss Groups globala svit av produkter och tjänster, och vi ser fram emot att accelerera tillväxten i Domenes verksamhet genom att utnyttja den operativa plattform som vi har etablerat i hela Norden.

– Fredrik Björklund, Medgrundare och VD för Miss Group

Miss Group grundades 2014 och är en internationell web hosting-koncern som erbjuder en rad web hosting-relaterade tjänster. Till och med januari 2023 har Miss Group förvärvat över 700,000 kundkonton, äger över 30 premiumvarumärken och har anställda som arbetar från tre olika kontinenter vilket gör dem till det snabbast växande web hosting-bolaget i världen. Majoriteten av Miss Group ägs av Perwyn, en europeisk Private Equity- och Growth Equity-investerare med specialisering inom fyra sektorer: Technology, Services, Healthcare, and Food & Ingredients.

Miss Group fortsätter att uppnå en extremt imponerande tillväxtbana samt ytterligare internationalisering, efter att för bara några veckor sedan ha annonserat sitt senaste förvärv i Spanien. Vi är mycket glada över förvärvet av Miss Group av Domene i Norge, vilket ytterligare stärker företagets starka fotfäste i Norden, som inkluderar framgångsrika företag som Hemsida24 i Sverige, Domainkeskus och Seravo i Finland. Vi ser fram emot fortsatt tillväxt hos Miss Group, underbyggd av både teamets enastående meritlista vad gäller leverans och utförande, och vårt fortsatta stöd.

– Mark Blower, Partner på Perwyn och styrelseledamot i Miss Group

Anecta kommenterar

Vi är oerhört glada över att redan så här tidigt på året ha rådgivit Miss Group i två framgångsrika cross-border-transaktionen. Nu ser vi framemot resten av M&A-pipeline för 2023.

-Sebastian Süllmann

Transaktionsteamet bestod av

Miss Group förvärvar Domene

Nu byter vi namn till Translink Corporate Finance

Vi har sedan flera år varit en del av Translink Corporate Finance. Nu tar vi steget fullt ut. Vi kommer även fortsättningsvis ha ett starkt lokalt fokus och engagemang. Den enda skillnaden är till det bättre. Med en starkare internationell förankring kommer vi att kunna ge våra lokala uppdragsgivare ännu bättre service och skapa ännu bättre affärer.

Välkommen till Translink Corporate Finance >>