Anecta har agerat rådgivare åt Miss Group vid förvärvet av schweiziska Hoststar


Anecta har agerat finansiell och strategisk rådgivare till Miss Group i deras första förvärv under 2022, ett av Schweiz största leverantörer av webbhotell, Hoststar

Med huvudkontor i Fraubrunnen, Schweiz, grundades Hoststar 1996 av Claude Hofer. Idag ger företaget service åt 80,000 kunder med 180,000 domäner över hela Schweiz och Österrike.

Hoststar är det andra schweiziska förvärvet som Miss Group slutför, efter förvärvet av schweiziska leverantören av webbhotellet, Webland, i december 2021. De kombinerade förvärven förväntas addera över 100,000 SME-kunder och positionera koncernen som ledande på den schweiziska marknaden och i DACH-regionen, vilket ytterligare stärker omsättningstillväxten och den internationella räckvidden. Anecta agerade finansiell och strategisk rådgivare åt Miss Group vid båda förvärven i Schweiz.

Som den största leverantören av webbhotell i Schweiz har Hoststar byggt upp ett oklanderligt rykte hos både personal och kunder för sina marknadsledande tjänster. Som en del av Miss Group kommer Hoststar att ha tillgång till vårt internationella nätverk av expertis och robust teknisk kunskap, samt ett bredare utbud av produkter och tjänster att erbjuda sina kunder.

– Mattias Kaneteg, grundare och VD för Miss Group

Jag är oerhört glad och stolt över att vi har hittat en investerare i Miss Group som kulturellt passar företaget och som är villig att investera i Hoststars framtid.

– Claude Hofer, grundare av Hoststar

Anecta kommenterar

Efter vår framgångsrika transaktion med schweiziska Webland är vi glada över att även bistå Miss Group i förvärvet av Hoststar. Förvärvet befäster Miss Groups plats som marknadsledande i Schweiz och adderar en av de snabbast växande leverantörerna av webbhotell till Miss Groups portfölj.

Vi ser framemot att följa båda bolagens resa tillsammans med Miss Group som ny ägare.

- Sebastian Süllmann,

Transaktionsteamet bestod av

Miss Group förvärvar Hoststar