Anecta har agerat köprådgivare åt Miss Group vid förvärvet av Sered


Anecta har agerat finansiell och strategisk rådgivare åt Miss Group vid deras första förvärv 2023

Miss Group har genomfört sitt första förvärv för 2023, web hosting-specialisten Sered, och utökar därmed sin närvaro ytterligare i Spanien. Sered ansluter sig till Miss Groups befintliga varumärken på den spanska marknaden, ProfessionalHosting och ADW, och är en av landets mest etablerade leverantörer av web hosting-produkter med 25,000 kunder. Sereds organisation med 25 anställda kommer att ansluta sig till Miss Groups team på över 350 personer, som tillägg till sin över 700,000 kunder stora kundbas av företag globalt i Norden, DACH-regionen, Europa och Nordamerika.

Förvärvet av Sered är det tjugonde förvärvet som Miss Group genomför med Anecta som finansiell och strategisk rådgivare. Miss Group nådde under 2022 sin ambitiösa tillväxtplan om 90 miljoner euro och en EBITDA-marginal om 45%, med goda utsikter för 2023

2022 var ett exceptionellt år av tillväxt för koncernen och vi startar 2023 i en stark position med förvärvet av Sered, och utökar vår portfölj av varumärken för att ytterligare förbättra vårt internationella serviceutbud för kunder. Vi har en stark förvärvspipeline och vi välkomnar samtal med ambitiösa web hosting- och tillhörande tjänsteföretag som vill ta nästa steg.

– Mattias Kaneteg, grundare och Förvärvschef på Miss Group

Sered är ett viktigt tillskott till vår växande portfölj och kommer att förbättra vårt fotavtryck i Spanien för att stödja fler kunder lokalt. Som en del av Miss Group kommer Sereds kundbas också att ha tillgång till ett internationellt nätverk av högkvalitativa produkter och ledande tjänster för att stödja deras online-företag när de växer.

– Fredrik Björklund, medgrundare och VD för Miss Group

Miss Group grundades 2014 och är en internationell web hosting-koncern som erbjuder en rad web hosting-relaterade tjänster. Till och med januari 2023 har Miss Group förvärvat över 700,000 kundkonton, äger över 30 premiumvarumärken och har anställda som arbetar från tre olika kontinenter vilket gör dem till det snabbast växande web hosting-bolaget i världen. Majoriteten av Miss Group ägs av Perwyn, en europeisk Private Equity- och Growth Equity-investerare med specialisering inom fyra sektorer: Technology, Services, Healthcare, and Food & Ingredients.

Anecta kommenterar

Tillsammans med våra spanska kollegor i Translink har vi återigen framgångsrikt rådgivit Miss Group i ytterligare en cross-border-transaktion.
Vi är oerhört tacksamma över att få börja 2023 med slutförandet av vår tjugonde transaktion tillsammans med Miss Group.”

Sebastian Süllmann

Transaktionsteamet bestod av

Anecta har agerat köprådgivare åt Miss Group vid förvärvet av Sered