Anecta - Renta förvärvar Hyrpoolen

Anecta har agerat rådgivare åt Hyrpoolen vid försäljningen till Renta


Anecta har agerat finansiell och strategisk rådgivare åt ägarna av Hyrpoolen vid försäljningen till IK Partners portföljbolag Renta.

Per Gustavsson och Johan Gustavsson har sedan starten varit ägare av Hyrpoolen och etablerat bolaget som ett ledande uthyrningsföretag av byggmaskiner, ställningar och dylikt i Stockholmsområdet. Verksamheten expanderade 2017 till uthyrning av bodar och vagnar, vilket har bidragit till fortsatt lönsam tillväxt. Hyrpoolen har två depåer i Stockholm, en i Nacka och en i Haninge, med totalt mer än 30 anställda och årlig omsättning omkring 70 SEKm.

Hyrpoolen passar oss utmärkt eftersom deras lönsamhet vuxit samtidigt som de har behållit en lokal prägel på verksamheten. Det är ett företag med en stark marknadsposition, stark närvaro i attraktiva delar av Stockholm och de har ett rykte om sig av att tillhandahålla tjänster av högsta kvalitet. Allt högt uppskattat av kunderna. Vi är glada över att slå oss samman med Hyrpoolen-teamet och ser fram emot vår fortsatta resa.

– Kari Aulasmaa, VD, Renta

Vi har under en tid sökt efter en affärspartner som kan hjälpa oss vidareutveckla vår verksamhet och vi kan helt sanningsenligt säga att Renta är den perfekta matchningen för oss. Ledningen och anställda har under föreningssamtalen visat upp en stor rutin och förmåga att anpassa sig utefter de regionala förutsättningarna. Med Renta får vi tillgång till kapital och maskiner som vi tidigare inte hade och framför allt delar vi samma värderingar som vi har följt sedan starten 1989. Under de senaste åren har vi dessutom arbetat intensivt och målinriktat med digitaliseringen av Hyrpoolen och är nu glada över att få tillgång till de digitala lösningar som Renta besitter.

Med digitala, smarta lösningar implementerade kommer vi kunna vidareutveckla vår verksamhet och stötta både anställda och kunder med att arbeta smartare, inte hårdare. Vi på Hyrpoolen har en gedigen kundbas, ett gott rykte och djup kunskap om uthyrningsmarknaden i Stockholm. Jag är säker på att vi tillsammans med Renta kommer att bli ännu starkare och vara det självklara valet för kunder här.

– Per Gustavsson, ägare, Hyrpoolen

Anecta kommenterar

Detta har varit en väldigt intressant process med stort industriellt intresse. Vi på Anecta är mycket imponerade av vad Per och Johan har åstadkommit under sin tid som ägare i 34 år av Hyrpoolen Hederén Maskinuthyrning i Nacka AB. Genom detta förvärv får Renta ett starkt fotfäste i Stockholm för fortsatt expansion. Vi ser fram emot att följa Hyrpoolen som en del av Renta.

- Fredrik Ullberg

Transaktionsteamet bestod av