Monterro förvärvar PLAYipp

Anecta har agerat finansiell och strategisk rådgivare åt PLAYipp vid försäljningen till Monterro.


PLAYipp är ett SaaS-bolag med 35 anställda med bas i Gävle och ytterligare verksamhet i Norge. Bolaget, som grundades av Richard Häll 2006, levererar en egenutvecklad mjukvara för att publicera information på digitala skärmar så att kunder effektivt kan kommunicera med sin personal, sina kunder och övriga intressenter. Mjukvaran erbjuds i form av två produkter; PLAYipp Digital Signage och PLAYipp Rooms där bolaget har över 2 500 kunder i både privat och offentlig sektor främst i Sverige, men med global närvaro. Under 2022 omsatte bolaget drygt 47 miljoner SEK, med en stor andel återkommande intäkter och med god lönsamhet. Richard Häll kommer att förbli delägare i PLAYipp och fortsätta som medlem i styrelsen.   

Monterro är en ledande investerare inom B2B-mjukvara i Norden, med målet att göra nordiska mjukvarubolag till marknadsledare. Med operativ erfarenhet från att framgångsrikt ha utvecklat och drivit flertalet multinationella mjukvarubolag som Pointsec, Episerver, och Lime. Monterro arbetar aktivt med sina portföljbolag för att få dem att växa med hjälp av medarbetare på kontor i Stockholm, Oslo och München och ett utvecklingscenter i Hanoi.    

Det har känts tryggt att ha med Anecta som rådgivare när man tar ett sådant viktigt beslut som att välja tillväxtpartner för bolaget jag grundade för flera år sedan. Processen har varit väldigt professionell och jag har imponerats över Anectas räckvidd där jag har fått möjlighet att träffa både svenska och internationella investerare av olika karaktär, vilket har gett mig olika alternativ att välja mellan. Valet föll till slut på Monterro som jag tror blir den rätta partnern för att accelerera PLAYipps tillväxt och ta PLAYipp till nya höjder. Anecta har varit väldigt tillgängliga under hela tiden vi har jobbat tillsammans vilket har fått mig att känna mig lugn och inse värdet av att ha en kompetent rådgivare som man kan vända sig till under processens alla olika steg och vägskäl.

– Richard Häll, Grundare och styrelsemedlem i PLAYipp

Anecta kommenterar

Det har varit väldigt givande att få jobba tillsammans med teamet på PLAYipp i denna process. PLAYipps nöjda kunder och växande marknadsandel vittnar om att bolagets SaaS-lösning har blivit det vedertagna alternativet inom Digital Signage i Sverige. Monterro har ett imponerande track-record av att utveckla mjukvarubolag i en liknande fas, vilket gör att man ser fram emot att följa PLAYipp och teamet i nästa skede, och se vad de lyckas åstadkomma tillsammans.

- Caspar Hedman

Transaktionsteamet bestod av

Nu byter vi namn till Translink Corporate Finance

Vi har sedan flera år varit en del av Translink Corporate Finance. Nu tar vi steget fullt ut. Vi kommer även fortsättningsvis ha ett starkt lokalt fokus och engagemang. Den enda skillnaden är till det bättre. Med en starkare internationell förankring kommer vi att kunna ge våra lokala uppdragsgivare ännu bättre service och skapa ännu bättre affärer.

Välkommen till Translink Corporate Finance >>