ROI Media förvärvar norska Effective Marketing med Anecta som strategisk och finansiell rådgivare på köpsidan


ROI grundades 2017 med ambitionen att bli den givna partnern av leadsgenerering i Norden. Efter strategiska förvärv av Raketechs finansvertikal samt det danska bolaget Firstborn Capital har ROI nu genomfört sitt första förvärv på den norska marknaden. Bolaget accelererar sin tillväxt genom ett förvärv av det digitala marknadsföringsbolaget Effective Marketing som adderar ytterligare 15 miljoner kronor i årlig omsättning med drygt 4 miljoner i EBITDA för ROI.

Med BGF vid sidan har vi lyckats med fortsatt organisk tillväxt i vår försäljning och kundbas genom nyckelrekryteringar. Ytterligare har vi accelererat vår tillväxt med ett antal strategiska tilläggsförvärv genom aktiv rådgivning och projektledning av Anecta. Effective Marketing har byggt ett gott rykte och en bred kundbas som vi ser fram emot att integrera med ROI Media.

– Robin Kaneteg, medgrundare och VD för ROI Media.

Anecta kommenterar

Det har varit väldigt kul att få vara rådgivare till ägarna av ROI vid deras tredje förvärv på mindre än 12 månader och deras första förvärv i Norge. ROI har en väldig tydlig plan att bli en marknadsledande aktör inom affiliate och vi har redan ett flertal pågående diskussioner med nya bolag att förvärva.

- Fredrik Ullberg, Partner Anecta