Anecta har agerat rådgivare åt 100 Procent Proffs Trä & Byggvaror i försäljningen till Beijer Byggmaterial


Anecta har agerat rådgivare åt ägarna av 100 Procent Proffs Trä & Byggvaror, Stockholmsregionens marknadsledare inom försäljning av byggmaterial till professionella kunder.

100 Procent Proffs har under många år arbetat för att vara det naturliga valet av bygghandel för professionella kunder i Stockholmsregionen. Med ständig utveckling av värdeskapande tilläggstjänster och sitt erbjudande ’All Inclusive’ har bolaget skaffat sig en tydlig ledande position på marknaden där kundernas helhetsupplevelse av både produkter och tjänster är det primära fokuset.

Valet av Beijer som ny ägare har varit relativt enkelt, ett modernt drivet företag med stora konkurrensfördelar, alltid i framkant när det gäller byggmaterial och tjänster. Det känns tryggt att Beijer har för avsikt att fortsätta driva 100 Procent Proffs som tidigare, med större kapacitet och uthållighet som motsvarar marknadens förväntningar. Vi vill tacka Anecta för ett gediget arbete som resulterade i en mycket lyckad transaktion.

– Fredrik Sölve, VD och delägare av 100 Procent Proffs

Tillsammans med 100% Proffs kommer Beijer bidra med ett ännu starkare kunderbjudande och en utvecklad tjänsteportfölj till proffsmarknaden samt erbjuda befintliga 100% proffs-kunder möjligheten att ta affärer både i och utanför Stockholm, via Beijers redan starka butiksnätverk.

Jag är mycket glad över att önska nya kollegor och filialer varmt välkommen till Beijerfamiljen. 100% Proffs två anläggningar i Stockholm passar väl in i vår offensiva tillväxtstrategi. I likhet med Beijer fokuserar 100% Proffs på lokala hantverkare och våra nya kollegor har lyckats mycket väl med sin strategi. Vi är mycket imponerade över den position som 100% Proffs har skapat i marknaden.

– Geir Thomas Fossum, VD på Beijer Byggmaterial

Transaktionen är Anectas andra säljmandat inom bygghandeln under 2021 där vi fortsatt ser en rekordhög förvärvsaktivitet. Idag sker en konsolidering av bygghandeln på en internationell nivå som skapar goda förutsättningar för privata aktörer inför konkurrensutsatta säljprocesser.

Anecta kommenterar

Det har varit ett nöje att ha fått förtroendet av ägarna till 100 Procent Proffs i deras försäljningsprocess. Med ett av marknadens starkaste varumärken som ägarna har byggt upp under en lång tid har intresset varit stort, där Beijer blev det naturliga valet för ägarna. Vi ser fram emot att följa bolagets utveckling med Beijer Byggmaterial.

Anton Danielsson, Associate Anecta

Transaktionsteamet bestod av

Beijer Byggmaterial förvärvar 100 Procent Proffs Trä & Byggvaror