Anecta har agerat rådgivare åt Vargas Holding och portföljbolaget Aira i
plattformsinvesteringen av Garant Wärmesysteme i Tyskland


Anecta har agerat finansiell rådgivare på köpsidan åt Aira, ett svenskt företag med målet att revolutionera fastighetsuppvärmning med Europa som sin huvudmarknad, i sin tyska plattformsinvestering Garant Wärmesysteme. Aira tillhandahåller energitekniklösningar för värmepumpar och bidrar till att minska koldioxidutsläppen från bostadsuppvärmning med 75%.

Garants regionala expertis och omfattande erfarenhet kommer att påskynda Airas ambitioner att underhålla fler tyska hushåll. I Garant har vi hittat en idealisk partner. Vi är båda övertygade om att framtiden ligger inom hållbara energilösningar och att branschen behöver ompröva sitt tillvägagångssätt. Aira och Garant delar samma vision, och jag är övertygad om att vi kommer att blomstra genom att lära av varandra. För att påskynda företagets snabba tillväxt kommer vi att bygga en ny Aira Academy som kommer att utbilda hundratals experter inom ren energi. Vilket bättre ställe att börja än här i Glauchau-Zwickau, känt som en knutpunkt för ingenjörstalanger. Aira är nu strategiskt positionerat för att nå både norra och sydöstra regionerna i Tyskland.

– Leonhard von Harrach, VD på Aira Tyskland

Konstant tillväxt, uppskattning av medarbetare och kundinriktat tänkande och agerande har alltid varit vårt främsta fokus på Garant. Dessa principer passar perfekt med det Aira tror på. Vi var tidiga adoptanter ända från början 2004 och insåg potentialen med digitalisering och hållbar energi. Vår strävan är alltid att växa och följa tidsandan, och enligt min åsikt finns det inget mer lämpligt företag med vilket vi vill ta Garant till nästa nivå, och vi har noggrant övervägt detta beslut. Regionen är redan en knutpunkt för tekniska och kvalificerade arbetare, som nu kommer att få möjlighet att specialisera sig inom hållbar energi.

– Danilo Voigtmann, Managing Director på Garant Wärmesysteme

Anecta kommenterar

Garant Wärmesysteme kommer på ett utmärkt sätt kunna utveckla Airas energitekniklösningar för
den tyska marknaden som ska bli mycket spännande att följa framåt. Det har varit ett stort nöje att
ha agerat rådgivare till Vargas Holding och Aria vid deras plattformsinvestering i Tyskland. Denna
transaktion är ett strålande exempel på vår räckvidd och möjlighet att genomföra förvärv till svenska
bolag utanför Sverige.

- Fredrik Ullberg, Partner på Anecta