Salix Group förvärvar Beslag Design

Anecta har agerat rådgivare åt Beslag Design vid försäljningen till Salix Group


Anecta har agerat finansiell och strategisk rådgivare åt Beslag Design vid försäljningen till Salix Group, ett affärsområde av Volati.

Beslag Design är ett svenskt familjeföretag grundat 1972 i Båstad av Stig Bergström, där tredje generationen Bergström sedan ett antal år tillbaka är aktiva i verksamheten. Bolaget erbjuder beslag och andra inredningsdetaljer både för hem och offentlig miljö, genom stort nätverk av återförsäljare samt egen e-handel. Under 2023 omsatte Beslag Design omkring 187 miljoner SEK, i betydande utsträckning drivet av den egna e-handeln och dotterbolaget Beslag Online, som mellan 2020 och 2023 uppnådde en årlig omsättningstillväxt om mer än 50%.

Att bygga starka plattformar är en central del i Volatis värdeskapande. Vi fortsätter genom förvärvet av Beslag Design att bygga Salix Group som ett självständigt affärsområde med tydlig industriell logik. Förvärvet blir Salix Groups nionde förvärv sedan 2020 vilket understryker förmågan att förvärva under olika typer av marknadsförutsättningar.

Andreas Stenbäck, VD, Volati

Vi är mycket glada att få förvärva Beslag Design, ett bolag med lång erfarenhet av branschen samt med ett mycket gott renommé på marknaden. Bolaget kompletterar vår verksamhet i Hem och Beslag väl och möjliggör även för en kanalexpansion via Beslag Designs e-handel med ett bredare produktsortiment. Vi får dessutom möjlighet att optimera våra flöden. Vi ser stor potential att fortsätta utveckla den framgångsrika verksamhet man byggt upp inom Beslag Design och skapa en ännu starkare plattform tillsammans med Habo.

Martin Hansson, VD, Salix Group

Vi har under en tid sökt efter en investerarare som kan ta Beslag Design till nya höjder. Det känns spännande att bli en del av Salix Group och Volati som tillgodoser Beslag Design med goda möjligheter att utveckla verksamheten på flera sätt. Med Anecta som rådgivare har vi kunnat utvärdera olika alternativ av investerare. De har drivit en professionell och trygg process med deras breda erfarenhet och nätverk samt ständiga tillgänglighet.

Björn Bergström och Hans Bergström, ägare, Beslag Design

Anecta kommenterar

Vi vill tacka familjen Bergström för deras förtroende i denna process. Det har varit givande att få jobba med ett så pass fint bolag som Beslag Design. Det ska bli spännande att följa Beslag Design och Salix Group som kompletterar varandra väl med deras produkterbjudanden.

Transaktionsteamet bestod av