Anecta har agerat rådgivare åt ägarna till finska SaaS-bolaget Silverbucket Oy vid försäljning till det danska mjukvaruföretaget EG A/S


Finska bolaget Silverbucket Oy har utvecklat en unik och högkvalitativ resource management-mjukvara som används av flera bransch ledande företag. Med sin tjänst gör dom det möjligt för kunder att lämna Excels kalkylark för en användarvänlig prenumerationsbaserad skrivbordslösning. Silverbucket har otvivelaktigt en marknadsledande position i Finland och har gjort stort avtryck på marknader i Norden, särskilt i Sverige. Företaget grundades 2010 i Tammerfors, Finland och har idag 30 000 användare i cirka 10 länder.

För danska mjukvaruföretaget EG A/S ger förvärvet av Silverbucket en möjlighet att gå in i den finska byggindustrin och tillföra en stark resurshanteringsprodukt till företagets redan omfattande portfölj inom industrin.

Silverbucket passar perfekt in i EG Constructions produktsortiment och kompletterar våra andra ekonomi- och projekthanteringsverktyg väl. Nu kommer vi också kunna erbjuda den nya projektprogramvaran till norska och danska byggentreprenörer och arkitekter.

-Aleksander Bjaaland, VP, EG Construction.

Ägarna av Silverbucket ser fram emot att fortsätta utveckla företagets verksamhet och växa tillsammans med EG, med målet att vara det självklara verktyget för projektresurshantering. Janne Kanerva, en av de tre grundarna och VD för Silverbucket kommenterar samarbetet och processen med Anecta:

Vi ville hitta en partner som kan stödja vår tillväxt på kärnmarknaderna. Alla vi tre grundare var imponerade med det hårda arbetet Anecta lade ner och det engagemang de visade. Anecta var en trygghet under processen och introducerade oss för EG A/S – en perfekt partner att växa tillsammans med. 

– Janne Kanerva, Silverbucket.

Transaktionsteamet bestod av Partner Fredrik Ullberg, Partner Ruben Moring, Analyst Tomi Mustonen.

Anecta kommenterar

Det är alltid spännande att jobba med ett bolag som på kort tid med en fantastisk produkt etablerat en stark marknadsposition genom en SaaS-baserad affärsmodell. Med EG A/S som nya ägare har Silverbucket alla förutsättningar för ytterligare stark tillväxt. Den gränsöverskridande transaktionen är ett bevis på Anectas stora nätverk och närvaro i Norden.

- Fredrik Ullberg, Partner Anecta