Anecta har agerat rådgivare till aktieägarna av Ortho-Care vid försäljningen till Lifco


Anecta har agerat finansiell och strategisk rådgivare åt Ortho-Care vid försäljningen till industrikonglomeratet Lifco.

Kelvin Scott och Richard Garford grundade Ortho-Care 1982 som sedan har etablerats som den ledande leverantören av ortodontiska produkter i Storbritannien tack vare en kundcentrerad strategi och tillfredställande orderuppfyllelse. Ortho-Care är i dagsläget leverantör av fler än 2,000 produkter världen över till 2,500 tandläkarpraktiker.

När vi hade tagit beslutet att sälja företaget kontaktade vi Translik Corporate Finance som rådgivare i processen att hitta rätt köpare. Genom Translik fick vi kontakt med potentiella köpare i flertalet länder, där det slutligen landade i ett svenska Lifco. Det var ett nöje att arbeta med Translink under hela processen. Deras professionalism var imponerande med exceptionellt fokus på detaljer under exempelvis marknadsanalysen eller i samband med att förklara de olika anbuden. De var alltid snabba med svar på vilka frågor vi än kunde ha, oberoende av tid på dygnet. Från dag ett befann vi oss i ‘trygga händer’ med deras expertis och erfarenhet av liknande processer. Ett stort tack till hela teamet!

–  Kelvin Scott, Co-founder av Ortho-Care

Anecta kommenterar

Det har återigen varit ett nöje att samarbeta med våra brittiska kollegor för att tillsammans hitta rätt ägare, som denna gång slutade i en transaktion mellan Ortho-Care och Lifco. Detta är ännu en gång resultatet av vårt nära samarbete med våra utländska kollegor.

– Fredrik Ullberg, Partner Anecta