Lyckad Translink cross-border transaktion när svenskägda Lifco AB förvärvar brittiska Spinaclean


Anecta har agerat rådgivare till brittiska Spinaclean Limited vid försäljningen till det svenskägda bolaget Lifco AB

Marknadsledaren Spinaclean utvecklar högkvalitativ rengöringsutrustning som dammsugare och högtryckstvättar tillämpade för arbete på högre höjder. Med huvudkontor i Northampton och stark tillväxt på den brittiska såväl som den europeiska marknaden har bolaget i dagsläget en räckvidd över 26 länder.

Lifco AB med sitt huvudkontor i Sverige är en affärsgrupp med en total omsättning på 13,8 miljarder kronor och sysselsätter totalt cirka 5 400 personer. Lifcos strategi är att förvärva marknadsledande företag i nischade delsektorer inom tre olika kärnverksamhetsområden: tandläkarutrustning, rivning & verktyg samt systemlösningar.

Mark Nice, verksamhetschef på Spinaclean kommenterar transaktionen:

Jag har varit mycket imponerad av Translink UK under hela transaktionsprocessen. Teamet har funnits vid vår sida från start till slut. Deras rådgivning och kommunikation har varit tydlig, snabb och professionell vilket har gjort processen väldigt smidig.

Andy Whiting, verkställande direktör på Spinaclean, tillägger:

För de flesta är en företagsförsäljning den största transaktionen man gör under sin tid i näringslivet. Att välja Translink som rådgivare under processen var en klok och mycket tillfredsställande investering. Hela teamet tog engagemang och professionalism till en ny nivå – lysande jobb!

Om Translink Corporate Finance

Translink Corporate Finance är ett globalt ledande M&A-nätverk för mid-market med fler än 600 rådgivare i över 30 länder. Vi jobbar tillsammans med entreprenörer, privata och publika företag, PE-bolag samt andra finansiella investmentbolag. Translink har varit en framgångsrik rådgivare till otaliga kunder sedan starten 1972 och har de senaste 12 månaderna inkluderat över 100 transaktioner.

Anecta Translinks transaktionsteam bestod av Fredrik Ullberg, Anecta Translink SE, Andy Shepherd och Alex Thompson, Translink UK

Anecta kommenterar

Vi är väldigt nöjda över att ha agerat rådgivare till aktieägarna i en mycket framgångsrik försäljning av företaget. Andy och Mark har byggt en fantastisk marknadsledande verksamhet i fronten av en nischmarknad. Lifco AB är ur strategiskt perspektiv den perfekta köparen av Spinaclean, och jag är säker på att det kommer vara ett bra hem för verksamheten att fortsätta uppnå framgång. Det var ett nöje att arbeta med teamet på Spinaclean och vi önskar dem största möjliga framgång i deras fortsatta utveckling

- Fredrik Ullberg, Partner Anecta Translink