Vi hjälper er med företagstransaktioner

Trygghet, engagemang och målmedvetenhet är våra värdeord, och något som vi är stolta över att kunna erbjuda dig som kund inom området företagstransaktioner. En gren inom M&A som kan vara lika lätt som den kan vara komplicerad. Du som säljare kan vilja sälja ett företag som gått i generationer och som kan innebära en känslomässig utmaning. Du som köpare kan ha ekonomisk och känslomässig oro inför affärens genomförande. Då finns vi till din hjälp, vilken roll du än har inom företagstransaktioner. Det är viktigt för oss att du ska kunna välja oss som din fasta partner i alla dina köp och försäljningar, vare sig du är säljare eller köpare. Det är nämligen två roller som kan variera under ett företags livslängd. Väljer du oss så har vi en gedigen kunskap inom företagstransaktioner, såväl inom landet som utomlands.

Företagstransaktioner är processer

I en förvärvsprocess utför vi en kartläggning av de aktörer som kan vara av intresse för er. Vi kommer även hjälpa er att specificera era förvärvskriterier, så att ni känner er helt trygga med att ert köp blir till nytta för er. Det är något som vi ser som grundvalen inom alla företagstransaktioner. För oss är det av högsta vikt att ni vet förvärvets exakta värde, och därför kan vi även utföra en noggrann värdering. Inom företagstransaktioner kan vi även erbjuda specialisthjälp när ni är i behov av finansiell due diligence. Vi finns helt enkelt till din hjälp genom hela processen, från planering till slutförande.

Är du säljare? Då kan vi hjälpa dig med hela processen som säljarens roll innebär inom företagstransaktioner. Det handlar om företagspresentationer, där du får presentera alla värden som företaget har. En finansiell analys, för att kunna beräkna vilket pris som ska sättas och hur din finansiella situation kommer se ut efter försäljningen. Vi kan även identifiera köparen och kontakta de som vi kan se vara intresserade av ditt företag. Vidare kan vi analysera bud och agera i förhandlingar gällande övertaget. Där vi även finns behjälpliga med avtalsformuleringar och själva övertaget.

Välkommen till oss

För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg vid dina företagstransaktioner. Därför har vi satsat på en bred kompetens, där vi kan stötta dig inom alla delar av företagstransaktioner. Det är en trygghet som du ska kunna känna både som säljare eller köpare. För när vi stöttar dig i en bra försäljning så handlar det om att ni båda parter ska känna er nöjda och fullt tillfreds med affären. Kanske är du säljare vid ett förvärv och köpare vid ett annat. Det är med stolthet som vi ofta blir anlitade av våra uppdragsgivare i flera olika roller. Det är det bästa betyget vi kan få.