Miss group- MMD Networks

Anecta Translink rådgivare till Miss Group vid förvärvet av MMD Networks


Miss Group fortsätter sin tillväxtresa genom att förvärva det finska hostingbolaget MMD Networks

Bolaget är Miss Groups andra förvärv på den finska marknaden och kompletterar det tidigare förvärvet Euronics som förvärvades i april 2020. MMD Networks adderar 6 000 små- och mellanstora kunder till Miss Groups befintliga kundbas om ca 210 000 webhosting kunder.

Vi har under en tid varit imponerade av MMDs starka varumärke och den kundbas som Juha och hans kollegor har byggt upp sedan starten 2001. Vi ser goda möjligheter att kombinera det starka varumärket och den breda kundbasen tillsammans med Miss Groups skalbarhet och branschexpertis för att accelerera vår tillväxt på den finska marknaden. Jag vill återigen tacka Anecta Translink för genomgående professionalism och närvaro i processen med MDD Networks.

Företag fortsätter att lägga stor vikt på digitalisering och förbättra deras närvaro online. Trenden visar inga som helst nedåtgående tecken, snarare tvärtom, och Miss Group fortsätter att vara marknadens främsta leverantör av hosting, domäner och andra relaterade tjänster

– Mattias Kaneteg, grundare och VD för Miss Group om det senaste förvärvet.

MMD Networks är det trettonde förvärvet som Anecta genomför tillsammans med Miss Group.

Anecta Translinks transaktionsteam bestod av Fredrik Ullberg och Ruben Moring. 

Anecta kommenterar

Det är roligt att fortsatt vara med och hjälpa Miss Group i deras fantastiskt framgångsrika buy-and-build strategi. Bolaget har etablerat sig starkt i Norden, och tillsammans med Perwyn fokuserar man nu alltmer på tillväxtpotential i övriga delar av världen parallellt med nordiska förvärv. Anectas förvärvsresa tillsammans med Miss Group senaste åren är ett kvitto på vår goda kompetens i köpmandat.

Fredrik Ullberg, Partner, Anecta