Translink Scandinavia

Translink Corporate Finance #1 M&A rådgivaren i Norden


Translink Corporate Finance #1 M&A rådgivaren i Norden

Translink Corporate Finance utnämns till den främsta finansiella M&A rådgivaren på den nordiska marknaden.

Rankningen baseras på den nyligen publicerade transaktionsstatistiken under Q1 2021 från Refinitiv och avser transaktioner med ett värde under 50 miljoner dollar. Translink klättrade också sju placeringar för att nå plats nummer elva i den europeiska rankingen.

Rankingen bekräftar Translinks roll som den ledande M&A-rådgivaren inom IT och i synnerhet inom sektorerna Software-as-a-Service och e-handel. Translinks nordiska team består av 25 rådgivare som hjälper företagsägare att förverkliga sina transaktionsmål.

Några av de transaktionerna som Translink genomförde i Norden under första kvartalet 2021 var Smartvattens försäljning till Norvestor, försäljning av IP-Agency till BHG Group och Miss Groups förvärv av MMD Networks.

Fredrik Ullberg, Partner på Anecta/Translink Corporate Finance Sverige kommenterar:

Translinks topplacering är ett erkännande av en enastående start på 2021. Vårt nordiska team i Helsingfors, Köpenhamn, Oslo och Stockholm agerade som rådgivare i 18 transaktioner under första kvartalet 2021 vilket rankar oss som nummer ett baserat på antalet transaktioner. Denna prestation bekräftar att vi skapar mervärden för våra kunder och att vi fortsätter att vara en av de ledande M&A-rådgivarna i Norden. Feedbacken från våra kunder är mycket positiv, vilket innebär att våra kunder sköter marknadsföringen åt oss.

Antalet M&A-transaktioner i världen med ett transaktionsvärde på upp till 50 miljoner dollar, uppgick till 51,5 miljarder dollar under första kvartalet 2021. Det är en ökning med 30 % jämfört med för ett år sedan och det starkaste första kvartalet för små och medelstora företag sedan mätningarna startades 1980. Andra trender visar att private equity aktörer genomför mer än dubbelt så många affärer som för ett år sedan sen, vilket är det starkaste första kvartalet för små och medelstora private equity transaktioner som har uppmätts.

Translink är väl rustat för att möta utvecklingen på M&A-marknaden, vi erbjuder specifik expertis inom bland annat IT-, e-handel och SaaS, inte bara i Norden utan även globalt genom vårt globala nätverk som tillhandahåller en unik access till köpare och säljare.

Intresserad av att veta mer om försäljningsprocesser?

Kontakta gärna oss på Anecta för en förutsättningslös diskussion om hur vi kan hjälpa ditt bolag på bästa sätt.