Anecta har agerat finansiell och strategisk rådgivare till Newsafe vid försäljningen till Amplio Private Equitys portföljbolag SELATEK 


Newsafe är en framstående leverantör av helhetslösningar för säkerhetssystem, inklusive brand- och inbrottslarm, passerkontroll, lås och videoövervakning. 

Med strategiskt placerade kontor i Stockholm, Västerås och Gävle har Newsafe blivit en ledande aktör inom den svenska säkerhetsbranschen med intäkter på cirka 150 miljoner SEK och närmare 60 anställda. Tillsammans med en väletablerad kundbas och medarbetare med hög teknisk kompetens har Newsafe uppnått en imponerande tillväxt med stark och bibehållen lönsamhet genom åren. De nuvarande ägarna kommer att fortsätta verka i sina operativa roller samt som ägare i den gemensamma koncernen.

Vi är mycket glada över att välkomna Newsafe till SELATEK. Newsafe är kända för sina högkvalitativa brand- och säkerhetslösningar samt sin tekniska expertis och kommer att stärka vårt befintliga erbjudande inom säkerhet avsevärt. Newsafe uppvisar starka synergier med både vårt elinstallationssegment samt vårt nuvarande säkerhetserbjudande och förvärvet är en viktig strategisk milstolpe för SELATEK. Vi ser stora möjligheter med Newsafe i koncernen och ser fram emot att växa och vidareutveckla affärsområdet tillsammans.

–  Magnus Löfgren, VD för SELATEK. 

Vi ser fram emot att bli en del av SELATEK och ta nästa steg i vår tillväxtresa. Som företag kommer vi att fortsätta bygga på vår starka företagskultur, samtidigt som vi får tillgång till resurser och synergier i en större koncern med både elinstallation och säkerhetskompetens. Tillsammans med våra nya kollegor ser vi fram emot att befästa vår marknadsposition och serviceerbjudande, och i slutändan leverera större värde till våra kunder.

–  Joakim Lorenz, VD för Newsafe

Vi är väldigt nöjda med Anectas insats i försäljningen av Newsafe. Deras ständiga tillgänglighet och struktur med fokus på oss i ägargruppen har varit en trygghet genom hela processen. Anecta har uppvisat stor erfarenhet och professionalitet i att hitta rätt partner med förståelse för våra frågeställningar och vår företagskultur.

–  Joakim Lorenz, VD för Newsafe

Anecta kommenterar

Det har varit väldigt kul att få jobba med Newsafe och ägargruppen med sin starka position i den svenska säkerhetsbranschen. Ägargruppen tillsammans med sina medarbetare har gjort en fantastisk tillväxtresa och det ska bli spännande att följa försättningen på Newsafes framgångar som en del av SELATEK-koncernen

Joseph Baudtler, Anecta

Transaktionsteamet bestod av