Enmac - Prevas

Anecta har agerat rådgivare åt Enmac vid försäljningen till Prevas


Anecta har agerat rådgivare åt Korona Invest och andra aktieägare av Enmac, vid försäljningen till Prevas.

Enmac grundades 1983 och har en stark position på den finska marknaden inom tillväxtområden som energi, industriell automation och processindustrin. Bolaget har cirka 200 anställda som verkar på åtta platser i Finland, och omsatte 23 miljoner euro under 2023 med en EBITDA-marginal på 14 procent. 

Genom förvärvet, som är Prevas första i Finland, etableras en nordisk koncern där Prevas ambition är att den nya finska plattformen fortsatt ska driva både organisk och förvärvad tillväxt på den finska marknaden. 

Finland och Sverige har en stark ställning inom industri och teknik. Enmac är ett utmärkt komplement till Prevas verksamhet, och vi ser betydande ömsesidiga marknadssynergier i att gemensamt erbjuda premiumtjänster över hela Norden. Vi ser fram emot att välkomna både företaget och alla dess anställda till Prevas-familjen.

– Juha Ritala, VD för Prevas

Samarbetet med Anecta var smidigt, och teamets flexibilitet, engagemang och noggranna process lämnade ett gott intryck. Att samarbeta med Anecta resulterade i ett exceptionellt resultat samtidigt som det sparade tid och ansträngning för de primära aktieägarna och ledningsteamet.

– Juho Mäkiaho, styrelseordförande för Enmac och partner på Korona Invest

Anecta kommenterar

Vi är glada att ha agerat rådgivare tillsammans med våra finska kollegor, där vi ännu en gång visar vår styrka med våra internationella kollegor. Vi ser fram emot att följa Enmac och Prevas framåt.

Fredrik Ullberg, Partner, Anecta

Nu byter vi namn till Translink Corporate Finance

Vi har sedan flera år varit en del av Translink Corporate Finance. Nu tar vi steget fullt ut. Vi kommer även fortsättningsvis ha ett starkt lokalt fokus och engagemang. Den enda skillnaden är till det bättre. Med en starkare internationell förankring kommer vi att kunna ge våra lokala uppdragsgivare ännu bättre service och skapa ännu bättre affärer.

Välkommen till Translink Corporate Finance >>