OptiGroup - Ubro SystemPac A:S

Anecta har agerat rådgivare åt Ubro SystemPac A/S vid försäljningen till OptiGroup


Anecta har agerat finansiell och strategisk rådgivare åt Ubro SystemPac A/S vid försäljningen till OptiGroup.

Ubro SystemPac är en dansk förpackningsspecialist som erbjuder förpackningsprodukter såsom sträck- och krympfilmer, band, påsar och ett antal egna varumärkesprodukter. De har också ett stort utbud av förpackningsmaskiner såsom inpackningsmaskiner, förseglingsmaskiner och bandningsmaskiner.

OptiGroup, med omsättning om cirka 1.5 miljarder euro och över 2,300 anställda, är en ledande europeisk distributionsgrupp. Med huvudkontor i Göteborg stödjer OptiGroups företag över 105,000 B2B-kunder, främst inom städning & fastighetsförvaltning, hotell & restaurang, hälso- och sjukvård, tillverkningsindustrin och den grafiska sektorn, med produkter och skräddarsydda leveranslösningar som effektiviserar och främjar mer framgångsrik affärsverksamhet.

Ubro SystemPac, med omsättning om cirka 12 miljoner euro, kommer bli en del av OptiGroups affärsområde Packaging och kommer fortsätta verka under sitt nuvarande varumärke.

Vi är glada över att fortsätta vår expansion inom affärsområdet Packaging och ser fram emot att välkomna Ubro SystemPac till OptiGroup. Genom att addera Ubro SystemPac till vår befintliga verksamhet kommer vi ytterligare stärka vår marknadsposition för paketering, särskilt inom området för förpackningsmaskinstjänster i Norden.

– Jesper Hall, Senior Vice President – Packaging på OptiGroup

Anecta kommenterar

Ännu en cross-border transaktion där vi har haft nöjet att tillsammans med våra danska kollegor agera rådgivare åt Ubro SystemPac i försäljningen till OptiGroup. Vi vill gratulera båda parter till en fin transaktion och ser fram emot att följa dem tillsammans.