IP-Agency Finland

Anecta Translink rådgivare till IP-Agency Finland Oy vid försäljningen till BHG Group


IP-Agency är ett ledande e-handelsbolag specialiserat på produkter för sport och fritid. Deras egna varumärken säljs främst i Finland, Sverige, Belgien, DACH-regionen och USA. IP-Agency har ökat sin årliga försäljning med 600 % under de senaste två åren till 19 miljoner euro, med en EBITDA-marginal på över 25 %. De olika webbutikerna får cirka 900 000 träffar varje månad.

Anecta Translink agerade rådgivaren till säljarna i transaktionen. VD och huvudägaren Jouki Puurtinen är nöjd med beslutet att anlita Anecta Translink som finansiell rådgivare:

Jag är mycket nöjd med all hjälp från Anecta Translink och den resulterande transaktionen. Utan Anecta Translink hade vi förmodligen inte uppnått ett sådant ömsesidigt och fördelaktigt arrangemang med BHG Group, vilket gör det möjligt för oss att fortsätta växa snabbt på både befintliga och nya marknader. Anecta Translink ledde projektet på ett sätt som gjorde det möjligt för oss att fortsatt lägga vårt fulla fokus på att växa vår verksamhet under hela processen.

– Jouki Puurtinen, IP-Agency

IP- Agencys utveckling under de senaste tre åren är imponerande. Genom att bli en del av BHG tror vi att IP-Agency kommer att ha stor nytta av bredden i våra försäljningskanaler och vår expertis. Vi ser mycket fram emot att samarbeta med grundarna och ledningen för att stödja den fortsatta expansionen av verksamheten.

– Martin Edblad, chef för strategi och M&A på BHG Group AB

Anecta Translinks transaktionsteam bestod av Tero Nummenpää, Pontus Backlund, Fredrik Ullberg och Jusso Marttinen. 

Anecta kommenterar

IP- Agency har uppvisat en imponerande tillväxt senaste tre åren genom sitt starka kunderbjudande. Det har varit mycket givande att få förtroendet att hjälpa bröderna Jouki och Pyry Puurtinen i denna process som hade stort intresse från många investerare. Valet föll slutligen på BHG Group, som genom sitt stora kunnande inom e-handel kunde erbjuda IP- Agency ett bra partnerskap för den fortsatta tillväxtresan.

- Fredrik Ullberg, Partner Anecta Translink