Eleda - Dalarnas Infraentreprenad

Anecta slutför ännu en framgångsrik transaktion i försäljningen av Dalarnas Infraentreprenad till Eleda


Det dala-baserade entreprenadbolaget säljer 100% av bolaget efter ett starkt finansiellt år med en omsättning på ca SEK 100m och EBIT på 16m. Dalarnas Infraentreprenad AB utför entreprenader efter järnväg och vägar i Sverige. Bolaget är speciellt inriktade på att bygga stängsel och bullerskärmar.

Eleda är en expansiv koncern med fokus på små till medelstora projekt inom anläggnings- och entreprenadbranschen samt inom eldistribution och förnybar energi, med ett brett utbud av infrastrukturtjänster för offentliga och privata kunder. Dalarnas Infraentreprenad AB är Eledas första förvärv inom järnvägsentreprenad. Efter förvärvet förväntas Eledas totala omsättning uppgå till omkring 8,5 miljarder kronor.

Dalarnas Infraentreprenad med sin spetskompetens är helt rätt för Eleda i sin fortsatta expansion och är ytterligare ett steg mot att befästa vår position som det ledande infrastrukturtjänsteföretaget i Norden.

– Johan Halvardsson, koncern-VD på Eleda

Vi är glada över att få Eleda Group som ny ägare och därmed få tillhöra en av Nordens största aktörer på infrastruktur. Anecta gjorde en mycket bra insats som resulterade i ett bra urval av möjliga köpare och slutligen i ett bra bud som vi är mycket nöjda med. Anecta arbetar professionellt och metodiskt, därtill fungerade personkemin perfekt mellan oss. Vi kan varmt rekommendera Anecta för bästa resultatet.

– Anders Bjurell & Robert Markus, Dalarnas Infraentreprenad AB

Transaktionsteamet bestod av Fredrik Ullberg, Eric Forsner och Anton Danielsson

Anecta kommenterar

Dalarnas Infraentreprenad genomför en fin försäljning till en långsiktig ägare som Eleda. Bolagets inriktning på entreprenad relaterat till järnvägsarbete har skapat en stark marknadsposition i Mellansverige och öppnar upp för framtida tillväxtpotential med Eleda som ny ägare.

– Eric Forsner, Managing Partner på Anecta