Anecta har agerat rådgivare åt Radiator VVS vid delförsäljningen till Consolid Equity


Anecta har agerat finansiell och strategisk rådgivare åt Radiator VVS vid försäljningen till investeringsbolaget Consolid Equity.

Radiator VVS grundades 1924 i Örebro, Sverige och har sedan dess etablerat sig som det största privatägda installationsbolaget i Norden. Sedan 2016 har Radiator VVS ägts av Mikael Eliasson, Jan Hallgren, Mikael Johansson, Mattias Persson och Dan Pettersson som under denna period har mer än dubblat omsättningen till ca 1 miljard SEK.

Radiator VVS har ett nischat erbjudande inom VVS, industrirör och fjärrvärme till offentlig och privat sektor samt privatpersoner i Sverige. Under de senaste åren har Radiator VVS expanderat antalet filialer med nyetableringar i Eskilstuna, Kramfors och Umeå. Totalt har Radiator VVS 23 filialer, från Växjö i söder till Umeå i norr.

Consolid Equity är en svensk investerare inom Business Services i norra Europa, med målet att bygga ledande bolag inom deras fokusområden. Consolid Equity applicerar en accelererad buy-and-build-strategi för att konsolidera branscherna i fokus. Sedan starten har Consolid Equity slutfört mer än 130 förvärv.

Anecta kommenterar

Det har varit en ära att få ha jobbat med ägarna till Radiator VVS i denna process. Ett otroligt fint och välskött bolag med en 100-årig historia och marknadsledande position i Norden inom VVS, som tillsammans med Consolid har alla förutsättningar för att stärka positionen ytterligare och accelerera tillväxten. Vi ser fram emot att följa bolaget framåt.

Transaktionsteamet bestod av