Assemblin förvärvar RA Gruppen

Anecta har agerat finansiell rådgivare åt RA Gruppen i försäljningen till Assemblin


Anecta har agerat rådgivare åt grundare och ägare av RA Gruppen, ett ledande el- och säkerhetsbolag i Mälardalen, vid försäljningen till Tritons installationsgrupp Assemblin.

RA Gruppen grundades av Robert Alriksson 1997 och har sedan dess utvecklats till en ledande bolagsgrupp som erbjuder totallösningar inom el och säkerhet på sju orter i Mälardalen och ytterligare filialer i Skåne. Bolaget har ca 90 medarbetare och en årsomsättning på ca 150 SEKm med en mycket god marginal.

I kundportföljen finns flera välrenommerade bolag främst inom detaljhandel, men också inom industri samt bygg- och fastighetssektorn. Flera av de största kunderna har rikstäckande butiksnät där RA Gruppen genom resemontörer gör både el- och säkerhetsinstallationer vid nyetableringar samt anpassningsarbeten i befintliga butiker.

Under första kvartalet 2023 valde grundare och ägare av RA Gruppen att sälja verksamheten till Assemblin för att tillsammans ta bolaget till nya höjder.

Vi har haft en spännande tillväxtresa men med Assemblin som ägare kan vi ta RA Gruppen till nästa nivå. Vi har samsyn i många frågor och har båda en entreprenörsdriven organisation med starkt kundfokus, vilket är viktigt.

– Robert Alriksson, VD och grundare för RA Gruppen.

RA Gruppen är ett väl fungerande el- och säkerhetsbolag med lång erfarenhet och hög andel nöjda kunder. De har en unik nisch mot butiker, vilket kompletterar vår befintliga verksamhet på ett bra sätt. Vi är därför mycket glada över att kunna välkomna RA Gruppens kunder, medarbetare och leverantörer till Assemblin-familjen.

– Fredrik Allthin, vd och affärsområdeschef för Assemblin El.

Anecta kommenterar

Det har varit ett sant nöje att arbeta tillsammans med Robert och fått förtroendet att driva processen för att hitta bolagets nya ägare. RA Gruppen är ett oerhört fint och välmående företag som har haft en imponerande resa sedan start. Vi ser fram emot att följa bolagets utveckling som en del av Assemblins verksamhet.

- Anton Danielsson

Transaktionsteamet bestod av

Anecta har agerat finansiell rådgivare åt RA Gruppen i försäljningen till Assemblin