Combiconsult grundades 2005 av Micael Matsson, sedan 2013 tillsammans med Pär Undin som Vd. Bolaget har utvecklats till ett av de framträdande regionala installationsföretagen med ett brett tjänsteerbjudande inom all typ av elektroinstallation såsom El-, Tele-, Data-, samt Larminstallationer. Bolaget har omkring 50 anställda tekniker och 3 filialer runt om i Stockholm samt huvudkontor i Danderyd. Anecta var rådgivare till ägarna.

Pär Undin, huvudägare: ”Vi ser detta som en möjlighet för oss att ta oss till nästa nivå i utvecklingen och kunna stärka vår position ytterligare framledes. Det är viktigt för att på sikt utvecklas och som ägare ta ett aktivt ansvar för medarbetarnas anställning i framtiden.”

”Vi har fått ett stabilt stöd från Anecta som visat hur man driver en effektiv M&A-process i en utmanande marknad där flera köpare blev väldigt försiktiga. Men med entreprenöriellt driv och en stor beslutsamhet har Anecta-teamet sytt ihop affären,” fortsätter Pär.

Fredrik Ullberg, Anecta: ”Det är en förmån att arbeta med välfungerande verksamheter med duktiga yrkesmän som klarar av att utveckla affären långsiktigt. Speciellt Combiconsults förmåga att skaffa flera ramavtal och skapa långsiktiga relationer med flera av Sveriges största fastighetsbolag t ex Fabege, Vasakronan, Locum och Bonnier Fastigheter imponerar.”

Combiconsult-gruppen består av Combiconsult Stockholm och Combiconsult Syd och redovisade under det senaste räkenskapsåret en omsättning om drygt 100 MSEK.