Oscar of Sweden

Boråsföretag inom modeindustrin hittar utländsk partner


Oscar of Sweden har en mer än 60-årig historia och är kända för design av skjortor i hög kvalitet. I och med förvärvet bildar köparen ett nytt dotterbolag i Sverige som tar över hela verksamheten i Oscar of Sweden, liksom bolagsnamnet.

”Vi är en perfekt matchning, säger VDn för AS Sangar Gunnar Kraft. Vi har sökt ett kompletterande varumärke ett tag och med Oscar of Sweden kommer Sangar att nå en ny publik inom det högre kvalitetssegmentet. Vi ser en utmärkt potential att expandera båda våra varumärken på den internationella marknaden.”

Affären kommer till efter ett samarbete mellan svenska företagsförmedlaren Anecta och dess italienska systerbolag Translink Strempel & Co. Upprinnelsen var att det svenska bolaget anlitades som rådgivare åt Oscar of Sweden. Det internationella nätverket engagerades då, vilket resulterade i flera köpkandidater.

”Den slutliga köparen kom faktiskt via Italien, berättar Lars af Ekenstam på Anecta. Min italienska kollega Sabina Grisorio på Translink Strempel & Co lade ner ett gediget sökarbete och fick via en inhemsk leverantör reda på att det estniska modeföretaget Sangar var intresserade av förvärv. Tack vare detta kunde vi inom nätverket sammanföra säljare och köpare från två olika länder via ett tredje.”

Stockholm:
Birger Jarlsgatan 41 B
111 45 Stockholm

Jönköping:
Västra Storgatan 12
553 15 Jönköping

Göteborg:
Kungsportsavenyn 21 
411 36 Göteborg

Falun:
Slaggatan 13
791 71 Falun