Euronic är en av de ledande leverantörerna av domännamn och webbhotelltjänster i Finland med över 14 000 kunder. Tack vare sina mycket automatiserade processer samt distinkt marknadsförda och differentierade tjänster är det den mest lönsamma aktören på den finska marknaden.

Miss Group, med huvudkontor i Sverige, är en av de snabbast växande webbhotellgrupperna i världen med kontor i Storbritannien, USA, Kanada, Mexiko, Spanien, Bulgarien, Indien och nu också Finland. Majoritetsägare i Miss Group är sedan februari 2020 private equity investeraren Perwyn.

Anecta, tillsammans med sin finska partner i M&A-nätverket Translink, representerade Miss Group i transaktionen. Anecta har ett pågående internationellt köpmandat för Miss Group som redan har resulterat i ett flertal transaktioner under de senaste åren.

Mattias Kaneteg, Miss Groups VD, kommenterar:
Vi har nu en utmärkt plattform för fortsatt tillväxt i Finland och förvärvet ligger i linje med vår ambition att expandera i Norden. Detta var vårt sjätte framgångsrika förvärv som vi har genomfört med hjälp av Anecta och nu även med deras internationella samarbetspartner Translink, och vi strävar fortsättningsvis efter att stänga fler transaktioner tillsammans.

Fredrik Ullberg, partner Anecta, kommenterar:
Euronic är en passande plattform för Miss Group i Finland och bolaget kombinerar en ledande marknadsposition med effektiv verksamhet och ett eget datacenter i Åbo.Diskussionerna kännetecknades av snabba beslut, effektiva förhandlingar och due diligence-process samt hög transaktionssäkerhet för säljarna trots den nuvarande corona-oron. Det är möjligt att driva bra processer även i detta mer utmanade marknadsläge!

Transaktionsteam

Eric Forsner, partner
070-601 65 18, eric.forsner@anecta.se

Fredrik Ullberg, partner
070-340 37 10, fredrik.ullberg@anecta.se

Robin Bodin, analys
072-371 22 62, robin.bodin@anecta.se

Pontus Backlund, ansvarig partner Finland
Ruben Moring, partner Finland