Miss Hostings resa till att bli ett miljardbolag grundas i en buy-and-build-strategi där man framgångsrikt förvärvar och integrerar bolag. Anecta har varit Miss Hostings rådgivare i tillväxtresan och har bistått vid 5 nordiska förvärv. I och med att private equity investaren Perwyn per februari 2020 har förvärvat ett majoritetsägande från brittiska BGF har första fasen i en framgångsrik buy-and-build resa slutförts.

Miss Group är ett snabbt växande och mycket förvärvsdrivet internationellt hostingföretag. De tjänster som erbjuds till små och medelstora företag inkluderar domänregistrering, webbplatsbyggnad, webbhotell, VPS, dedikerade servrar, SEO-verktyg, webbsäkerhet och domänhantering. Företaget har sitt huvudkontor i Stockholm samt kontor i England, USA, Kanada, Spanien, Bulgarien, Mexico och Indien. Gruppens intäkter har ökat från ca 100 miljoner kronor 2018 till över 300 miljoner kronor idag.

Anecta, svensk partner i M&A-nätverket Translink, har haft en central roll för att uppnå hög tillväxt och har varit rådgivare vid Miss Groups 5 skandinaviska förvärv, dessa står idag för en majoritet av gruppens totala intäkter.

Mattias Kaneteg, Miss Groups grundare och VD kommenterar:
Vår framgångsrika M&A-strategi i norra Europa grundar sig på stark finansiell backning från våra investerare och en rigorös M&A-rådgivning från Anecta. För att lyckas behöver vi en M&A-partner med stor branscherfarenhet och genomförandeförmåga. Anecta har levererat en professionell rådgivning där vi har haft otaliga diskussioner om förvärvskandidater och en hög andel stängda transaktioner i de fall där kontakt initierats. Jag ser fram emot fortsättningen och att göra förvärv på nya europeiska marknader tillsammans med Anecta och Translink-nätverket.

Fredrik Ullberg, partner Anecta, säger:
Vår rådgivning till Miss Group är ytterligare ett exempel på vår styrka inom hosting och e-handel. Det har varit ett privilegium att arbeta tillsammans med ett av de snabbast växande hostingföretagen i Europa och med en marknadsledande position i Skandinavien. Miss Group är ett fantastiskt exempel på enastående entreprenörskap och en vision att skapa en marknadsledare. Vi är entusiastiska att fortsätta arbeta med teamet i nästa kapitel av tillväxtresan.

Transaktionsteam

Eric Forsner, partner
070-601 64 18, eric.forsner@anecta.se

Fredrik Ullberg, partner
070-340 37 10, fredrik.ullberg@anecta.se

Maria Swärd, anlays
073-685 38 86, maria.sward@anecta.se