SwedMotor räknas som Sveriges ledande fristående motordistributör. Bolaget är generalagent för Mercedes-Benz, MTU, Detroit Diesel och VM-Motori. SwedMotor säljer också motorer från Isuzu, Hatz, Kohler m.fl. vilket ger en unik bredd på motorer. Deras kunder finns bl.a. inom gruvindustrin, försvarsmakten, väg- och entreprenadindustrin samt fartygs- och varvsbranschen. 2019 omsatte bolaget ca 170 miljoner kronor och har under många år visat stigande omsättning.

Köpare av SwedMotor blev genom en inkråmsaffär norska Bostek, som är en del av Bertel O. Steen koncernen. Bostek är importör och distributör av produkter från MTU Friedrichshafen. Bostek har sitt huvudkontor i Bergen.

Eric Forsner, partner Anecta, kommenterar:
Detta har varit en process med bra intresse från både finansiellt och industriellt håll. Den norska agenten för MTU, Bostek, ville skapa en pan-nordisk aktör och finns genom förvärvet representerade i Norge, Sverige och Finland. Tidigare har vi bistått SwedMotors ägare när MGAB Maskin- och Fartygsservice avyttrades till Gotlandsbolaget. Vi är stolta över förtroendet att få agera som rådgivare vid dessa transaktioner!

Transaktionsteam

Eric Forsner, partner
070-601 64 18, eric.forsner@anecta.se

Fredrik Ullberg, partner
070-340 37 10, fredrik.ullberg@anecta.se

Maria Swärd, analys
073-685 38 86, maria.sward@anecta.se