Anecta bistod Sickla Låsteknik med dotterbolag genom hela försäljningsprocessen och ansvarade för projektledning, dokumentation, förhandling och due diligence vid försäljningen av 100% av aktierna till Prosero Security Group. Sickla Låsteknik är ett säkerhetsföretag grundat 2002 som levererar lösningar som omfattar elektronisk och mekanisk säkerhet; däribland passersystem, dörrautomatik och mekanisk samt elektromekanisk låsning.

Mikael Norlander, VD Prosero, kommenterar:
Det känns väldigt kul att kunna välkomna Sickla Låsteknik in i Prosero. Sickla Låsteknik har ett djupt och brett kunnande och tack vare sina tre etableringar en stark lokal kundbas i Stockholmsområdet. Vi är imponerade av Sickla Låstekniks utveckling och på det sätt VD Krister Norrman tillsammans med medarbetare byggt upp företagsgruppen sedan starten 2002. Sickla Låsteknik passar väldigt väl in i Prosero och tillsammans med systerbolagen Axlås Solidlås, Begelås, Farsta Lås, LH Alarm, Swedsecur och Zenita har vi möjligheten att ge befintliga och nya kunder i Stockholm med omnejd än bättre service.

Krister Norrman, VD Sickla Låsteknik, kommenterar:
Främst jobbar vi med lås och säkerhet i olika bygg- och rotentreprenader. Vi tror att vi genom vår erfarenhet inom byggsektorn kan bli ett bra tillskott till Proseros redan starka marknadsposition. Vår övertygelse är att vi genom detta samarbete kommer att driva, utveckla och bredda vår egen kompetens och verksamhet och därmed ha möjlighet att erbjuda våra kunder ett större utbud av produkter och tjänster både i egen regi och i samarbetsprojekt. Framtiden ligger i våra händer! Vi i ägargruppen är mycket nöjda med hur Anectas team hanterade försäljningsprocessen från start till mål. Anecta hanterar komplexa förhandlingsfrågor på ett professionellt sätt och har en imponerande branschkännedom. Jag är mycket nöjd att vi anlitade en professionell M&A-rådgivare vid försäljningen av mitt livsverk.

Fredrik Ullberg, Partner Anecta, kommenterar:
Vi är mycket glada att ägarna till Sickla Låsteknik gav oss förtroendet att hitta en ny ägarlösning. Ägarna har arbetat hårt för att utveckla ett framgångsrikt koncept inom säkerhetsbranschen och som är mycket uppskattat hos kunderna. Företagsgruppen har haft en fin tillväxt genom åren med god lönsamhet och har byggt upp en trogen kundbas. I försäljningsprocessen hade vi ett stort intresse från flera aktörer både i och utanför branschen. Ägarna tyckte Prosero hade bäst profil för att kunna ta verksamheten till nästa nivå.

Transaktionsteam

Eric Forsner, partner
070-601 64 18, eric.forsner@anecta.se

Fredrik Ullberg, partner
070-340 37 10, fredrik.ullberg@anecta.se

Maria Swärd, analys
073-685 38 86, maria.sward@anecta.se